Paula Román, directora general de Feníe Energía, comercialitzadora independent líder a Espanya: “Hem demostrat que es pot oferir el millor servici als clients treballant de la mà de les empreses instal·ladores”
Feníe Energía, la major comercialitzadora independent de llum, gas i servicis d’eficiència energètica, continua la seua aposta pel creixement i la consolidació del seu negoci, després d’afrontar amb èxit els desafiaments que el sector ha travessat en els últims anys i que han posat a prova a les comercialitzadores independents del nostre país. L’empresa mira d’esta manera cap al futur amb renovada energia i determinació i amb l’objectiu de continuar liderant el sector.
Així ho va manifestar recentment la seua directora general, Paula Román, durant la seua participació en la novena edició del Foro de la Energía, organitzat pel periòdic elEconomista, on va aprofitar també per a esbossar les línies mestres que guiaran a l’organització en els pròxims dos anys: “Hem llançat el nostre nou pla estratègic 2024-2026, denominat ‘Incombustibles’, que busca reforçar el nostre avantatge competitiu: ser la Companyia dels Instal·ladors. No és el mateix una comercialitzadora i un instal·lador separats que junts. Entenem que la suma multiplica”.
Després de 14 anys de trajectòria, Feníe Energía ha demostrat la viabilitat del seu model de negoci, fet per i per a les més de 3.000 empreses instal·ladores que conformen la Companyia, propietàries de la mateixa i que donen suport i atenció personalitzada als seus 400.000 clients. “Comptem amb uns pilars molt sòlids que ens oferixen estabilitat i que ens han permés continuar sent líders entre les comercialitzadores independents d’Espanya. En els moments d’alta volatilitat dels preus de l’electricitat, els nostres clients es van mantindre amb nosaltres perquè el nostre model de negoci es basa en la relació de confiança dels nostres Agents Energètics amb els clients i en la nostra solvència tècnica”, recalca Román.
Normativa sobre l’activitat de comercialització
A més de l’exposat, la directora general de Feníe Energía va realitzar una valoració sobre el projecte de Reial decret que arreplega les condicions per a la comercialització d’energia elèctrica i la protecció del consumidor, assenyalant que la norma té aspectes positius i negatius: “d’una banda, aplaudim que s’inicie un debat sobre la centralització de mesures en Red Eléctrica, un pas important cap a l’eficiència i coordinació en el sector. No obstant això, ens preocupa la creació de tarifes amb l’accés gestionat exclusivament per les distribuïdores, la qual cosa podria limitar la competitivitat i perjudicar la lliure elecció del consumidor”.
El debat va girar també entorn de la nova estructura de la tarifa elèctrica PVPC (Preu Voluntari per al Xicotet Consumidor), regulada pel Govern. Román va exposar durant la seua intervenció que no és necessària l’existència d’esta tarifa en el mercat liberalitzat actual. “La seua mescla de preus fixos i indexats no sempre és la millor. Va tindre la seua raó de ser durant el procés de liberalització del mercat elèctric, però en el context actual ja no té sentit. En un mercat lliure, podem oferir preus més competitius i millors alternatives per als consumidors”.
Finalment, la directora general de Feníe Energía va explicar que la fórmula de càlcul del mercat regulat de gas no reflectix el preu del mercat espanyol. En este sentit, Román va apuntar que “és una fórmula antiga relacionada amb el Brent i altres mercats internacionals que, en unes ocasions, pot ser beneficiosa per al client i, en unes altres, perjudicial. Sol·licitem un canvi en eixes referències, ja que no té sentit que el mercat de gas espanyol (MIBGAS) no siga tingut en compte”.