Aselec

Simon celebra el Día Internacional de la Luz con una sesión llena de inspiración en La Casa de la Luz

Simon celebra el Dia Internacional de la Llum amb una sessió plena d’inspiració a la Casa de la Llum

En el marc del Dia Internacional de la Llum, Simon, va acollir el dimecres 17 de maig la sessió “Inspired in Barcelona: SPA, de Milà a Madrid”, un projecte de l’arquitecte i artista Guillermo Santomà per a Simon que es va presentar en la Setmana del Disseny de Milà.

Simon, com a referent en el sector i especialista en il·luminació, no podia deixar de costat una data tan important com ho és el Dia Internacional de la Llum, per a mostrar cap a on va el sector i tot el que la il·luminació permet i és capaç de transmetre, a través de la celebració d’esdeveniments com aquesta sessió, en els quals el paper i importància de la llum en l’arquitectura, l’interiorisme i l’art es potencien.

Aquesta trobada es va celebrar a la Casa de la Llum, l’innovador espai expositiu de la signatura a Madrid, que s’ha convertit en el nou vaixell almirall de la companyia. Es troba en una espectacular planta baixa de l’emblemàtic conjunt arquitectònic conegut com el “Oasi” a Madrid, un edifici obra del reconegut arquitecte Fernando Higueras, representant del corrent brutalista més innovador i arriscat de la seua època.

Amb aquest espai tan especial, Simon amb un clar enfocament cap al futur ha consagrat La Casa de la Llum a la cultura i a la divulgació de la llum, ja siga des de l’àmbit tecnològic com l’industrial, conceptual o l’emocional, a través de l’exposició del propi producte de la marca, així com de les diferents sessions i esdeveniments que es duen a terme.

“Inspired in Barcelona: SPA, de Milà a Madrid” és un clar exemple. En aquesta sessió organitzada per Simon i Disseny Hub Barcelona, l’arquitecte i artista Guillermo Santomà, gran col·laborador de la signatura, va presentar el seu projecte SPA i, al costat de José Luis de Vicente, director del Museu del Disseny de Barcelona, va entaular un diàleg entorn de la llum, l’art i les persones.

Simon celebra el Día Internacional de la Luz con una sesión llena de inspiración en La Casa de la Luz

Guillermo Santomà va explicar com s’inspira per a les seues obres i com les va acabar duent a terme. Un exemple que va exposar va ser una exposició sobre el Canvi Climàtic al costat de Timothy Morton, en la qual a partir dels textos filosòfics que aquest enviava a l’artista, Santomà va poder dissenyar les instal·lacions immersives que comprenien el projecte. Aquestes es caracteritzaven per ser molt diferents entre elles, trobant jocs de llums i colors diferents. Santomà va destacar el procés d’ideació, on “les experiències vitals dels projectes són molt més importants que altres referències”.

Finalment, José Luís de Vicente, va aprofitar per a recalcar el paper de Simon en el festival ‘LlumBCN’, i va comentar que “la llum és un llenguatge per a generar experiències”. Simon és fidel col·laborador del festival, que converteix en un gran museu a l’aire lliure l’espai públic (el barri de Poblenou de Barcelona).

La creació de spa

En relació a Inspired in Barcelona: SPA, Guillermo Santomà va comentar que el projecte seguia amb la premissa de “la llum com a element artificial que genera naturalesa”, però portant-ho a relacionar-ho amb el cos humà. En definitiva: “quina és la relació de les persones amb la llum?”

José Luís de Vicente va comparar les esglésies (lloc en el qual es va dur a terme el projecte) amb els spas per a demostrar que no són espais tan allunyats conceptualment, indicant que tots dos són “entorns immersius de simulació”. En tots dos es juga amb les llums, el so, els colors, les olors… Són “espais de l’alteració de la consciència […] per a acceptar el trànsit cap a un altre estat emocional, espiritual o de consciència”. Guillermo Santomà va crear un ‘espai dins d’un espai’ per a posar l’accent en aquest concepte de simulació immersiva.

En SPA s’explora la llum en el seu ampli espectre electromagnètic, més enllà del visible per als humans, indagant en com cada freqüència té el seu impacte en els cossos, arquitectònics i humans, i en tots els organismes de l’ecosistema on vivim.

Simon ha participat enguany per primera vegada en la Setmana del Disseny de Milà, amb aquesta intervenció a l’Església de Santa Maria del Carmine. L’obra consistia en un espai arquitectònic en el qual l’artista va treballar la llum com a matèria, desplegant-la en múltiples nivells, explorant freqüències visuals i tèrmiques, i posant-les en contacte amb els cossos, tant arquitectònics com humans, i amb diferents pells.

Amb projectes d’aquest estil, Simon reafirma la seua involucració en la cultura de la llum i el seu interés en el coneixement i avanç d’aquesta. És important crear obres que acosten la llum a les persones perquè puguen comprendre-la en totes les seues formes.Simon celebra el Día Internacional de la Luz con una sesión llena de inspiración en La Casa de la Luz

Acerca de SIMON

Simon és la capçalera d’un grup industrial especialitzat en solucions tecnològiques d’il·luminació, control de llum, connectivitat i material elèctric per a projectes contract (retail, hospitality, workplaces) i residencials. Per a tots aquests espais es manté una ferma aposta pel disseny i la innovació que ha conduït a Simon, precisament l’any del compliment del seu primer centenari, al Premi Nacional de Disseny que concedeix el Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

Després de posicionar-se com a empresa líder en el mercat espanyol, la companyia ha consolidat la seua presència en més de 90 països des dels quals promou àrees de negoci que van del xicotet material elèctric, als sistemes de control, la connectivitat, la il·luminació arquitectural, interior i urbana, i la recàrrega de vehicles elèctrics. L’equip del Grup Simon està format per 4.000 persones a tot el món, té implantació pròpia en 15 països, 9 d’ells amb centres productius.

Simon entén els espais com el centre de les vivències dels seus usuaris, i per a ells ofereix la possibilitat d’omplir-los de llum, crear atmosferes que conviden a sensacions, on es pot tocar, veure, sentir… sentir. Amb la seua tecnologia possibilita crear una infinitat d’experiències que s’adapten al ritme de vida de l’usuari i li faciliten viure amb la intensitat i els matisos desitjats.

FENIE FIECOV Colaboradores ASELEC Fenie Energía Generalitat Diputació de València IVACE U.E. Fundación Fenie Energía